Bezoekers
069312
VandaagVandaag1
GisterenGisteren26
Deze WeekDeze Week67
Deze MaandDeze Maand607
TotaalTotaal69312

Woensdag 25-9 ik keek net en wist niet dat het weer al zolang gelde nwas dat ik hier wat geschreven had  dus daarom een kleine terugblik. Inmiddels is het seizoen weer al bijna 1.5 week voorbij en was eigenlijk ook wel blij omdat op het werk weer wat drukker word en eigenlijk ook minder zin. Bij de jonge duiven mochten we ondanks dat we er redelijk wat verspeeld zijn op de 2e midfondvlucht Fontenay niet klagen op Lorris vlogen we een 2e van de afdeling en op de laatste vlucht van Orleans een 13e van de afdeling. Bij de kampioenschappen met de jonge zijn we bij vitesse jong 1e totaal geworden in ons sterk samenspel West en op midfond jong totaal 2e in SS West en 3e asduif met onze 238 die zeer goed gevlogen heeft en ook 3e asduif in de afdeling dus we mogen niet klagen maar tevreden over de jonge ben ik zeker niet. In de club hadden we alle kampioenschappen en was bij de natour nog spannend tot de laatste vlucht. Inmiddels zijn er al wat duiven geruimd zodat er weer wat ruimte vrijkomt. Ben blij dat we dit jaar wat meer jonge duivinnen hebben want voorgaande jaren was dit niet zo bar en naar mijn mening ook niet goed voor de kweek. Voor komend jaar zijn er wat duiven bijgekomen van o.a Arie Bustraan en als het aan de stambomen ligt komt het wel goed maar we zullen zien uit de meeste zal er gekweekt worden en zullen hier zeker niet op vakanatie zijn want hier is het elke week de mand in. Momenteel liggen er ook nog een aantal late jonge uit onze beste vliegers en uit koppels waar we al meer goede uit hebben gekweekt en zijn dan ook te koop tegen schappelijke prijs. In de komende tijd zal het weer vergaderingen worden met kampioenschaps uitreikingen zoals elk jaar. Verder nog redelijk wat werk voor onze club omdat de meeste inkorvers van elders hier lid gaan worden van onze club zodat we weer een mooi aantal clubleden krijgen dit zullen er rond de 25 worden. Verder ben ik er aan het denken om een andere website te laten maken maar weet nog niet door wie maar op facebook stond er wel een mooie aanbieding van iemand maar als ik dit ga doen zullen er toch wat foto's gemaakt moeten worden van de duiven want dat is toch mooier op een nieuwe site. Dus al bij al is er nog werk genoeg in de komende tijd.  

Dinsdag 13-8 we zijn al weer meer dan een week verder na onze mooie afdelingsoverwinning op Melun en werd er afgelopen zaterdag weer een midfondvlucht gevlogen vanaf Fontenay en moet zeggen zeer slecht afgelopen want door de zeer harde stormachtige wind met veel kans op doorgeschoten jonge duiven zijn we er toe nu toe nog steeds 12 kwijt en waren toch ook niet de minste omdat dat deze duiven onze betere waren tot dan. Gelukkig was wel onze eerste prijs winnares van voorgaande week er wel bij niet zo vroeg maar was gelukkig wel weer terug op het hok. Doordat er vele koppels nu verloren zijn gegaan of verbroken moeten we nu maar afwachten of de jonge duiven dit weer kunnen oppakken al ben ik daar wel bang voor. Maar deze dingen kunnen ook gebeuren en was ook niet alleen op ons hok zo te horen. Aankomend weekend hebben we weer 2 vluchten de eerste natourvlucht en de derde midfondvlucht voor de jonge en gezien de weersverwachting krijgen we weer niet veel goeds. Momenteel zitten de oude doffers op eieren en zullen nog bekijken welke te spelen op de natour maar dat zullen er niet veel zijn en mogelijk wel de vliegduivinnen maar dan zullen dit de jaarlingen zijn want normaal met de oude tegen de jonge maak je weinig kans.  

Zondag 28-7 we zijn weer al een aantal weken verder en zijn ook weer al 4 vluchten verder met de jonge duiven vluchten met voor ons goede resultaten we zijn 2e kampioen van SS West en 3e kampioen van de gehele afdeling en het rare is aangeduid ging super wat voorgaande jaren een manco was hier maar onaangeduid zat er teveel tijd tussen en dat heeft ons het kampioenschap gekost denk ik. Momenteel onze beste jong is uit koppeling doffer gekregen van P Derijcke-Schieman lijn James Bond (Gaby Vandenabeele) x dochter van onze superduivin 663. Verder merk je wel dat de vitesse-midfond duiven het beu aan het worden zijn want die zitten nu al elke week de mand in. Twee weken ook nog hopelijk versterking gehaald bij Arie Bustraan dit kwam doordat Arie een unikon kabel zocht om 2 datloggers aan te kunnen koppelen en toevallig had ik die nog over zodat ik daar voor in ruil jonge duiven kreeg en daarom ook bij deze Arie nog hartelijke dank hiervoor. Mocht ze zelf uitzoeken en de kwaliteit ligt daar zeer hoog dat kon je ook gelijk voelen aan de jonge duiven die ik in de hand heb gehad. Doordat de concurrentie steeds sterker word in ons inkorflokaal onder andere door de aanwezigheid van H Calon voor mij de beste duivenmelker van Nederland zullen we ook niet stil moeten zitten en moeten blijven aanschaffen. Verder zijn er nog versterkingen gekomen van P Derijcke wederom uit de lijn van James Bond en Bliksem lijn en verder van Wim van Es uit dezelfde lijn van onze super kweekduivin 696 ook verkregen via Wim die hier al mening goede vliegers op de wereld heeft gezet en waar P D'hont ook zo goed mee vliegt en kweekt dus gewoon een superlijn. Verder zullen we nog op zoek moeten naar duiven voor de middaglossingen want tot nu toe is het dit jaar een ramp met die duiven zo slecht hebben we nog nooit gespeeld hierop. Vorige week hadden we de jonge gescheiden om naar de eerste midfondvlucht toe te werken maar is helaas door de extreme warmte afgelast dus hebben we dit weekend maar 1 vlucht Cahors middaglossing en aangezien de eerdere vluchten een fiasco was reken ik op niks als ze gelost worden. Komende week de laatste middaglossing vlucht Bergerac en de laatste dagfondvlucht Bourges en verder de opleervlucht Menen dit ter voorbereiding voor de natour maar zal er weinig van meemaken omdat het hier dat weekend Visserijfeesten is en ik tevens lid ben van het organiserende comité. Ben benieuwd wat het vervolg gaat zijn van het verdere vluchtprogramma want neem aan dat aangepast zal worden deze week.       

Dinsdag 25-6 momenteel tropische temperaturen wat niets voor mij is geef mij maar gewoon 20-21 graden meer dan genoeg. Afgelopen weekend één met veel te veel vlucht 4 in totaal eerst voor Bordeaux ingekorfd  en op donderdag voor de sectorvlucht La Souterraine en dan op vrijdag Quievrain voor oude en jonge duiven dus het weekend was weer goed gevuld. Bordeaux werd zaterdag gelost met thuiskomst op zondag 1 redelijk op tijd en 2 vd 3 prijs. La Souterraine kwamen de doffers goed naar huis en s'avonds waren er nog redelijk wat duivinnen achter maar wel redelijk tevreden en s'morgens was het tijd voor de vitesse vlucht oude en jonge uit Quievrain we stonden al een heel tijdje gereed maar geen duiven en ineens viel er een oude op het hok en gezien duiven die op kortre afstanden geklokt waren moest het een vroege zijn. Het verloop van de vlucht was traag en ook de jonge kwamen niet echt snel maar het was ook de eerste vlucht met totale lossing dus dan moeten ze er toch zelf uikomen. Nadat alle club's de gegevens ingezonden hadden van de vitesse vlucht kwam er toch een verrassing want de oude duif was de snelste van heel de afdeling en ook van oud en jong samen dus niet verkeerd. Deze duif is gekweekt uit een doffer van H Calon x een duivin van H Melis en het rare was bij de eerste 4 oude waren er 3 uit deze koppeling. Voor aankomend weekend is er nog niets bekend wegens de mogelijke hoge temperaturen die ze afgeven maar verwacht zelf dat ze de jonge gaan aflassen.  Ook zijn er nog wat versterkingen bijgekomen van Comb Derijcke-Schieman uit de lijn James Bond en Biksem van G Vandenabeele en verder komen nog wat jonge van Wim van Es uit de lijn van onze 696 duivin die hier zo goed kweekt en ook afkomstig is van Wim van Es dus hopelijk komen we daar weer mee vooruit want de concurentie zit ook niet stil hahahaah. 

Zondag 16-6 vorige week hadden we de tweede dagfondvlucht en de zesde vitesse vlucht en op de dagfond kwamen de duiven zeer goed naar huis al was het wel een waaivlucht met die harde wind. De vitesse vlucht daar was ik minder tevreden over want de laatste weken wil het niet lukken op de vitesse en midfondvluchten maar het lijkt wel sinds wij gestopt zijn met het tonen van de duivinnen bij de doffers dat ze minder gaan presteren al zeggen de meeste dat het geen verschil maakt wel of niet tonen maar ikzelf voel mij er prettiger mee dat ze duivin gezien hebben voor inkorving. Gisteren hadden we een midfondvlucht vanaf Orleans voor hier altijd een mooie vlucht maar was weer een tegenvaller en het lijkt wel of ze rond de regenbuien hebben gevlogen want de eerste was een doffer en gezien zijn vorige prestatie's wist ik al genoeg dat word weer niks. Verder ook de marathonvlucht St Vincent en we hadden er 3 mee en maar 1 thuis maar helaas geen prijs meer. Komende week word het weer druk dinsdag beginnend met inkorven Bordeaux en opleer jonge duiven uit Menen en doonderdag La Souterraine de derde dagfondvlucht en vrijdag Quievrain voor oude en jonge duiven. De meeste hoop heb ik op de dagfondvlucht omdat die duiven daarop zeer goed komen maar dat weten we volgende week pas wat het resultaat is. Afgelopen week ook de jonge 2 x opgeleerden kwamen goed af en op andere hokken veel verliezen lees ik maar bij ons valt het nog mee gelukkig daarom gaan ze dinsdag nog eens de mand in naar Menen voor wat ervaring op te doen.       

Zondag 2-6 vorige week was er een vitessevlucht van Arras 133 km en viel voor ons zeer tegen en was ook een vlucht met raar verloop. Verder was ook de eerste dagfondvlucht van Issoudun 506 km en gezien de vitessevlucht eerder die dag met slecht verloop hielden wij ons hart al vast maar die kwamen zeer goed achteraf bekeken en draaiden in de afdeling 17 vd 22 prijs. Gisteren hadden we de derde midfondvlucht van Fontenay 364 km en een losplaats die ons zelf niet echt goed ligt gezien de prestatie's de laatate jaren en wat blijkt wederom hadden we ze weer niet goed op dat losstation. Het was prachtig weer maar hoe mooier het weer hoe slechter ze afkomen lijkt het wel want er zaten grote gaten bij iedereen tussen het vallen van de duiven. Komend weekend staan er weer 2 vluchten op het programma een vitesse vlucht en de tweede dagfondvlucht en hopelijk komen ze dan beter dan gisteren. Deze week worden ook de jonge geent tegen paramixo en de pokken en dan kunnen we volgende week beginnen met het opleren van de jonge garde maar tegenwoordig zou  je wel bang worden om ze op te leren want je hoort niets anders de laatste weken dat iedereen zoveel jonge verspeeld ook al zijn ze meerdere keren al opgeleerd door hun.

Zondag 19-5 we zijn weer een aantal weken verder en hebben nu 2 midfondvluchten gehad en kan wel zeggen het gaat elke week beter nu. Doordat we de duiven moesten kuren vanwege mankementen aan de luchtwegen duurt het toch een aantal weken voordat je verbetering ziet en ook op de vluchten. Vorige week speelden we Melun 316 km en kwamen zeer goed naar huis ondanks dat de verzorging in de vrachtauto naar onze mening niet goed was en dat waren wij niet alleen. We speelden in ons samenspel 30 v/d 40 prijs en van de 2865 duiven speelden we 15-17-67-70-72 enz en het was de zoon van onze 728 die bij ons in de club de eerste speelt. Gisteren zouden we Fontenay vliegen maar door het slechte weer werd er terug gereden naar Melun 316 km en werden pas om 12.15 uur gelost. Via de app kregen we bericht dat er al duiven geklokt waren elders en nu was het wachten op onze duiven en ineens als een kanon kwam er een blauwe duivin pijlsnel naar beneden en het was de 3825091 een duivin gekweekt uit een doffer van H Calon x duivin H Melis. Een 3 tal minuten later ineens 3 duiven tegelijk en daar was ook de nestmaat bij van de 091en verder op 6 minuten tijd klokte we 23 v/d 46 duiven eigenlijk 40 want er waren 6 overnachters mee. De duiven zagen er in ieder geval stukken beter uit dan de voorgaande week dus teken dat ze nu wel drinken hebben gehad wat weer een gerust stelling was kijkende naar volgende week de eerste dagfondvlucht. In ons samenspel speelden we van 2197 duiven 4-10-11-12-35-55 enz en op afdelingsniveau van 6544 duiven 14-27-28-29-66 en dit met een oostelijke losplaats dus we waren dus zeer tevreden en gaan ons weer opmaken voor de eerste dagfondvlucht volgende week vanaf Issoudun waarop wij vorig jaar de eerste in de afdeling op vlogen,ook staat Arras op het programma dit is een vitesse vlucht. De jonge duiven beginnen ook weer beter te zitten nadat ze ziek geweest zijn waarvan zelfs 9 dode duiven en het was geen collie of adeno volgens mij maar volgens een Belgische dierenarts is het iets waar niets tegen te doen is dus hopelijk krijgen we het niet terug want over een aantal weken beginnen we ook met de opleer hiervan.  

Zondag 28-4 na weken van afwezigheid zijn weer online met onze site dit kwam door een omzetting van onze provoider waardoor onze site niet meer op te roepen was maar na een mail te hebben gestuurd is hij eindelijk weer terug. We zijn nu weer al 1 opleer en 3 prijsvluchten verder en resultaten nog niet echt super we spelen wel al 3 keer de eerste in de club maar op samenspel niveau nog onder de maat. Vorige week was het prachtig weer en hadden we te weinig prijzen naar mijn gedachte en heb gelijk een afspraak gemaakt met onze duivendokter P Derijcke. Het was eigenlijk toch maar goed dat ik dit gedaan heb want erkwamen toch wat mankenmenten naar voren met de duiven en het adviesdan ook om te kuren om ze beter op de rail te krijgen. Afgelopen vrijdag leek het wel dat er al wat verbetering inzat omdat de zwarte oogdruppel al beter wegliep dan de voorgaande week. Aangezien het een waaivlucht zou worden gisteren hebben we een 20 duiven thuis gehouden. In het samenspel hadden we 14 v/d 30 prijs dus vond ik nog niet tegenvallen ook al waren we aan het kuren wat natuurlijk een aanslag op de duiven geeft. Morgen gaan we de hokken van de weduwnaars onder handen nemen en de rekken eruit alles schoonmaken en ontsmetten zodat ze weer op een fris hok zitten want stof is ook niet goed voor jezelf dus ook niet voor de duiven. Volgende week nog een vitessevlucht 243 km en de andere week beginnen we met de midfondvluchten dus op naar het echte werk. Nu de 663 niet meer op ons hok is komt er nu een doffer naar voren en deze komt ook rechtstreeks van Cees Nagel waar ook de 663 vandaan kwam. Aangezien de doffer meer voor de mid en dagfondvluchten is doet hij nu al naar behoren want vorig jaar op de dagfond was hij ook op zijn best. Hopelijk gaan de temperaturen wat omhoog zodat ze beter in vorm komen en dons gaan gooien.

 

Last Updated (Wednesday, 25 September 2019 18:44)