Bezoekers
087321
VandaagVandaag20
GisterenGisteren35
Deze WeekDeze Week117
Deze MaandDeze Maand72
TotaalTotaal87321

Dinsdag 1-6 weer een aantal weken verder en reeds voorzien van de eerste corona spuit en de tweede volgt op 21 juni zodat we er weer gereed voor zijn. Verder komende tijd ook nog door de scan in Rotterdam ivm de ingreep Ablatie genoemd om mij proberen af te helpen van de hart ritme stoornissen waar ik al lang mee te kampen heb en zelfs al twee keer aan ben geholpen en op advies van andere cardioloog hier om toch nog eens te proberen via Rotterdam en gelukkig zagen zij het daar ook nog zitten om dit een derde keer te doen met schijnbaar een andere techniek. Op duivengebied mogen we ook niet klagen wel genoeg prijzen maar de echte kop ontbreekt soms nog. Voorgaande weken waren het wederom de duivinnen die het beter deden maar nu er omslag van het weer gekomen is met hogere temperaturen zie je de doffers toch beter in conditie komen. Afgelopen zaterdag hebben we de midfondvlucht Fontenay gespeelt met een kopwindje en vlogen in de club de eerste vier dus er is zeker een opgaande lijn. Komende zaterdag de laatste oude vitesse vlucht vanaf Pont St Maxence en de dagfondvlucht vanaf Argenton met weer een kopwindje. Ook zijn de jonge duiven vorige geent voor paramixo en zullen we ze deze week nog pokken met het kwastje. Ook verder zijn de laatste jonge gekomen van Cees Nagel en hopelijk hebben we er net zoveel geluk mee dan de 663 die ook van Cees kwam en die bij ons super vloog. Momenteel is een dochter van de 663 onze beste kweekduivin en haar nestbroer verwachten we weer vroeg op de vlucht aankomende zaterdag vanaf Argenton. Verder is het nog steeds rumoerig in de afdeling waar geen eind aan lijkt te komen en dat het mogelijk alleen maar verliezers gaat kennen ipv winnaars en hopelijk word dit vlug onderling opgelost zodat iedereen nog van dit seizoen kan genieten nu het mooi weer begint te worden.

Dinsdag 11-5 we zijn al weer een maand verder en hebben inmiddels al weer 4 prijsvluchten gehad 3 vitesse vluchten en afgelopen vrijdag de eerste midfondvlucht en mogen niet klagen maar de duivinnen doen het toch wat beter maar de doffers hebben we nog wat verduisterd tot een week geleden en nu maar hopen dat de temperaturen wat oplopen en dan hopen op de vorm want volgende week begint onze favoriete vluchten de dagfond. Het kweken van jonge duiven is momenteel ook gestopt op 1 koppel na dit is een samenkweek met Comb Derijcke-Schieman die boij ons een duivin hebben gestald die weer word gekoppeld op onze 579 onze beste kweekdoffer. De laatste tijd is er ook nog wat versterking bijgekomen o.a van Wim van Es voor de vitesse-midfond en dagfondvluchten volgend jaar en van S v/d Velde-Zoon en dit is voor de marathonvluchten. De jonge vliegen al goed rond het hok en zullen binnen korte tijd allemaal geent word tegen Paramixo om dan verder in de loop van de maand begin juni te zullen worden opgeleerd. Ook vandaag oproep gehad voor de vaccinatie van mij tegen Corona en gelukkkig kan ik binnenkort achter mijn eerste prik. Ook nog op onderzoek geweest naar het ziekenhuis in Rotterdam om te kijken of ze nog iets konden doen tegen mijn hartritme stoornissen en zij zagen het nog zitten om dit voor de derde keer te doen omdat er daar weer met andere techniek word gewerkt en hopelijk voor mij is dan driemaal scheepsrecht zodat ik er mogelijk eens vanaf geraakt. Voor de rest is het redelijk rustig en kunnen we toewerken naar de dagfondvluchten en kunnen hopelijk daar goede resultaten op behalen zoals voorgaande jaren.      

Maandag 6-4 de eerste trainingsvlucht via de afdeling zit er weer op en zijn wel tevreden. Vorige week hadden we eerst zelf de duiven twee maal zelf opgeleerd en hebben de duivinnen er maar bij laten zitten want ze moesten toch afgelopen vrijdag de mand in voor de trainingsvlucht vanuit Oudenaarde een 61 km. Het zou een dag worden met koudere temperaturen en wat noordelijke wind erbij en mening liefhebbers zagen dat niet zitten en hebben dan ook niet gekorfd maar wij kijken daar niet naar dus alles de mand in op een aantal na en de duiven werden gelost om 12.15 uur en de eerste vielen om 13.06 uur een doffer en een duivin en nadien kwamen ze wel vlot achter elkaar. In de club van de 181 ingekorfde speelden we de eerste 5 en bij onze eerste 6 geklokte zaten er 3 bij uit dezelfde koppeling. Verder speelden we 22 v/d 39 prijs en kunnen we ons opmaken voor de eerste echte prijsvlucht aanstaande zaterdag uit Niergnies 140 km en hopelijk korven de andere melkers nu wel in want als je steeds naar het weer moet kijken kan je ze wel een hele maand thuis houden want de maand April doet wat hij wilt. Verder oip het hok met de jonge duiven gaat het ook goed beginnen nu wat lekker rond het hok te vliegen wat altijd een mooi gezicht is met hun capriolen en toch zeker als er een zwerm kraaien af en toe overkomen.       

Zondag 21-3 ik zag dat het weeral bijna een maand geleden was dat ik hier nog wat gwschreven had dus maar even een kleine terugblik op die weken . De kweek is zeer goed gegaan en zijn er dan ook zeer tevreden over. Vorige week zijn alle bonnenkopers achter hun jonge geweest en hopelijk voor hun een versterking voor hun hok maar dat zullen we zien op de uitslagen dit jaar want ik kijk dat altijd wel na of er geen nummers van ons tussen staan. Ook dit jaar maar weer eens meegedaan met de duivenruil van het internet forum Het Praathuis en wij moesten dit keer geven aan Steven van de Pol een zeer goede melker in Afd 8 en altijd bij de kampioenen aldaar.  We hebben eerst wat gepraat over de duiven en nadien hebben we zijn jonge duiven uitgezocht waarmee hij de competitie in gaat maar zal moeten kiezen welke want je mager maar 2 inschrijven maar heeft er 4 meegekregen. Ook deed hij mee in de nieuwe OLR race in Slovenie waar wij ook met 3 duiven naar toegaan en die deze week door ons aangeleverd gaan worden bij de contact persoon in Nederland. Ook vorige week het nodige werk weer gedaan voor onze club verzamelen van de hoklijsten en tevens contributie afrekenen natuurlijk onder Corona proof omstandigheden en tevens de EC klokken verzamelen voor het in orde brengen van de duiven en tevens het laden van het vluchtprogramma voor 2021. Momenteel zitten de meeste doffers nu los en zitten op weduwschap en worden ze s'avonds verduisterd zoals wij vorig jaar ook hebben gedaan wat ons wel goed is bevallen. Ook zijn de jonge bij de kwekers van de tweede ronde bijgevoegd bij de jonge van de eerste ronde en zullen er dan ook niet veel meer bijkomen zodat we dan op tal zitten enkel komen er nog een paar bij van de duivenruil en mogelijk nog wat van een paar bonnen. Ook begin deze week de oude hun jaarlijkse enting gegeven samen met de 3 jonge die naar de race in Slovenie gaan en de verdere jonge zal in de eerste weken van mei gebeuren zodat we alles in 1x kunnen doen. Volgens ons afdelingsprogramma zou de eerste trainingsvlucht op 3 april Oudenaarde plaatsvinden en zullen dan ook maar afwachten of dit allemaal doorgaat gezien overal oplopende ontsmettingen zijn maar we blijven hoop houden. Verwacht ook dat komende week dat ook ons lokaal gekeurd zal worden om te kunnen inkorven tijdens de corona onder de nieuwe protocol inkorven. Verder weinig te melden en nu nog mooi even tijd om alle hokken nog eens grondig te reinigen en te ontsmetten en de duiven te laten onderzoeken bij onze duivendokter en moest er nog wat aan de hand zijn zullen we gelijk de boel behandelen.    

Zondag 19-2 Hier momenteel volle bak jonge aan het ringen en ben er tot nu toe zeer tevreden over. Vorig jaar ging het wat tegen met de oudere kweekduiven maar dit jaar gaat het super en hoe het komt weet ik ook niet maar heb dit jaar weer sinds jaren nu tevoren bijgelicht maar of het daar aan ligt weet ik ook niet. Onze 332 van 2010 de vader van onze 885 die 2e was in de fondspiegel en de 579 van 2011 en de 461 van 2012 hadden vorig jaar wat problemen en dit jaar waren ze bij de eerste waar de eieren in de pan lagen en zelfs nog bevrucht dus ben gemotiveerder dan vorig jaar hahahahahah. De kwekers zitten nu op hun 2e nest en zullen begin deze week uitpikken en ook de eieren van de 332 en de 579 heb ik voor de tweede maal verlegd en de 3e ronde mogen ze zelf groot brengen. Mogelijk ga ik dit jaar voor de eerste keer meedoen op een buitenlandse race deze is in Slovenie en is een nieuwe en de duiven worden hier verduisterd en op de deur gespeeld en wil ook wel eens proberen hoe dit voelt om mee te doen. 

Zondag 24-1 vrijdagavond lagen de eerste eieren in de pan en de meeste waren dezelfde koppels die voorgaande jaren ook bij de eerste waren en gezien gisteren overdag ook veel duivinnen op de nesten zaten zullen er denk ik ook meer gelegd hebben gisteren maar dat zal ik morgen wel zien omdat ik vandaag niet op het hok ben geweest. Voordat de duivinnen moesten leggen een aantal dagen geleden was er een oude doffer bij die een beetje op mijn zenuwen begon te werken en toen ik de andere dag in het hok kwam en hij weer bezig was in een bak met een andere doffer was de maat vol en heb hem gelijk gepakt en verwijderd uit mijn bestand want straks als de duivinnen zitten te broeden doet hij dit weer en dan meestal bij koppels waar je graag jonge uit wil hebben. Nu ik alle koppelingen eens heb bekeken ben ik wel tevreden hierover en zijn er mooie koppelingen bij waar ik wel hoop op heb. De eieren van de kwekers zullen zo snel mogelijk worden verlegd zodat ze weer vlug op eieren kunnen komen zodat we daar meerdere jonge uit hebben. Als de duiven op broeden zitten zullen deze allemaal een geelkuur krijgen en dat doen we elke jaar dus waarom nu niet. Ook is het concept vliegprogramma bekend en is eigenlijk een beetje hetzelfde als voorgaande jaren en zal het daarom wel goedkomen. Maar gezien de corona denk ik dat we blij mogen zijn als we weer in mei kunnen starten en zullen we de oude wat rustig moeten houden en mogelijk weer verduisteren zoals vorig jaar. Ook doen we dit jaar weer mee met de duivenruil op de forum site Het Praathuis en krijge nwij jonge duiven van Wim van Es voor ons zeer bekend omdat wij al duiven van hem hebben en die het op de kweek hier zeer goed doen en wij schenken jonge duiven aan Steven van der Pol en hopen dan ook wat goeds voor hem te kweken. Ook zijn er al 5 aanmeldingen schijnbaar voor in het bestuur van onze afdeling zitting te nemen en hopelijk goede zodat we weer verder kunnen met een frisse start.

Woensdag 13-1 we zitten al weer een aantal weken in 2021 en word weer tijd voor het koppelen van de duiven. Na een aantal weken alleen te hebben gezeten hebben de jaarling duiven nu hun bak uitgekozen en de rest word in de overgebleven bakken opgesloten. Vanavond was het zover en hebben we de duiven gekoppeld we hadden de duivinnen op half opgesloten zodat de doffers er voor konden lopen en indien er wat kotact was hebben we ze samen opgesloten. Dit jaar hebben we bij de vliegdoffers alle onderste bakken afgesloten en afgedekt met karton zodat we niet meer zo veel hoeven te bukken. We hebben niet alles opgesloten maar hebben de doffers en duivinnen gewoon los op het hok gedaan zodat ze vrij kunnen paren en hopelijk minder vecht partijen. Doordat we veel meer duivinnen hadden zullen er nog redelijk wat geruimd moeten worden want anders zitten ze toch maar in de weg. Deze week is ook het grootste gedeelte van het bestuur van de afdeling opgestapt wat ook te verwachten was gezien de vele onrust in de afdeling vanwege het pilot gebeuren en nu is er gevraagd voor een nieuwe voorzitter,secretaris en penningmeester en aangezien je in je eigen club bijna niemand krijgt ben ik benieuwd wie wel deze plaatsen in zal nemen en hopelijk lukt dit snel want er zal nog wel genoeg werk zijn ivm het komend vliegseizoen. De komende tijd hopen we ook eens op goed nieuws ivm mijn werk want ze zullen waarschijnlijk 2 vestigingen gaan samenvoegen tot 1 vestiging waardoor ik meer zal moeten gaan reizen ipv lekker met het fietsje elke dag hier naar de vismijn. Dus hopelijk komt hierover ook vlug hier duidelijkheid over. Verder hopen we ook dat we vlug de vaccinatie krijgen zodat we wat beter beschermd zijn tegen het corona virus want ikzelf ben het eigenlijk al een beetje beu aan het worden dat je nergens naar toe kan dan alleen maar thuis zitten maar om besmet te worden door corona zit ik ook niet op te wachten aangezien ik ook hart patient ben. Dus we zullen nog even moeten volhouden dus laten we ons maar een beetje bezig houden met de duiven en gezien ze nu gekoppeld zitten zal er wel werk genoeg zijn hierdoor.   

Maandag 28-12 de kerstdagen zijn gelukkig weer voorbij is niks voor mij al die verplichtingen maar een aantal vrije dagen is dan wel weer lekker. Vandaag de laatste afdeling ontsmet en schoongemaakt en voorzien van vers stro wat dan weer een heerlijk gevoel heeft als je het hok instapt. Het hok was al lang geleden schoongemaakt zodat het een vieze boel was en veel stoffig en ik kon het ook zien aan de duivinnen die erop zaten en waren niet echt dat je zegt die zitten gereed voor het koppelen. De duivinnen zitten momenteel op 2 afdelingen en de ene afdeling had ik vorige week al schoongemaakt en ontsmet en vandaag kon je toch wel zien dat de duivinnen ervan opknapte. Vorige week ook de toekomstige jaarlingen op het weduwnaarshok gezet zodat ze hun eigen bakken kunnen uitkiezen zodat ze niet verplicht opgesloten dienen te worden en daar ook gekoppeld worden want een duif moet naar zijn zin zitten anders komt er niets van. Het koppelen zal waarschijnlijk over 2 weken gebeuren want ben van plan om ze deze keer weer tevoren bij te lichten zodat ze een beetje gelijktijdig op eieren komen want een aantal jaren hebben wij niet tevoren verlicht en zat er toch wel wat verschil met leggen van de eieren bij sommige koppels en aangezien wij de eieren van de kwekers verleggen bij de vliegers moet er niet zoveel verschil in zitten.          

 

 Zondag 8-11 het is al weer een hele tijd geleden dat er wat geschreven is oorzaak te weinig tijd door prive omstandigheden en drukker op het werk. De duiven zit momenteel nog in de rui de oudere zijn er al door en worden dan ook weer mooi en glad. Alle duiven zijn nu 3 weken behandeld met parastop en hopelijk nu schoon zodat ze gereed kunnen gemaakt worden voor het komende kweekseizoen. Momenteel worden ze  1x gevoerd en word het voer aangemengd met de nodige olie's en vitaminen ter ondersteuning van de rui zodat ze weer een zacht verenkleed krijgen. Ook is er afgelopen week begonnen met de schoonmaak van de afdelingen en is de kweek afdeling zo goed als klaar, alle vloerroosters werden verwijderd en werden de broedbakken en wanden behandeld met Virkon S wat wij nog nooit gedaan hebben maar sommige topmelkers doen dit ook dus waarom zelf dan ook niet proberen. Een aantal weken werden ik opgebeld door Falco Ebben van de maker van de jaarlijkse Fondspiegel en die vertelde dat wij in de prijzen waren gevallen namelijk eerste asduif in de Eendaagse Fondspiegel van Nederland over 4 jaar en 3e asduif over 5 jaar wat ikzelf toch een topprestatie vind waar ik helemaal niet op gerekend had. Het was nog onder voorbehoud vertelde hij dus zodra het in het Spoor komt weten we het pas zeker. Verder nog een mooie deal gemaakt voor komend voorjaar we gaan samenkweek doen met onze superkweker 579 met een super duivin van de Comb Derijcke-Schieman waar ik wel goede hoop op heb want deze doffer heeft al vele goede vliegers en kwekers voort gebracht en gezien de stamboom van die duivin waarop hij gekoppeld gaat worden ben ik er niet bang voor. Door al dat corona gedoe is er ook niet veel contact via onze club want normaal was ons clubgebouw altijd de zondagmorgen geopend maar door de maatregelen mag deze niet open zijn en zal er dan ook geen hoktentoostelling en vergaderingen zullen zijn. Maar we zullen maar hopen op betere tijden zodat alles weer een beetje normaal word want dit is ook geen leven als alles beperkt word.   

 

 

 

 

        

Last Updated (Tuesday, 01 June 2021 12:00)