Bezoekers
077359
VandaagVandaag6
GisterenGisteren22
Deze WeekDeze Week86
Deze MaandDeze Maand6
TotaalTotaal77359

Dinsdag 21-7 zoals voorgaandeop 08-7 al geschreven was er niet veel hoop op de midfondvlucht vorige week uit Fontenay maar er gebeurde een mirakel onze eerste duivin die viel was de 091 vorige jaar onze beste duivin en die kwam als een kanon aan zoveel gang had hij en moest toch wel één mooi op tijd zijn. We kwamen net de kort voor de eerste prijs maar toch mooi tweede en ons hoogste rangschikking op de vlucht Fontenay. De duivinnen komen op stoom want de eerste waren allemaal duivinnen die als eersten op de klep vielen. Het resultaat was in de club een 2e van 140 duiven in ons CC de 2e van 544 duiven en in SS west een6e van 1275 duiven en in de afdeling de 20e van 3143 duiven. Afgelopen zaterdag stonden de jonge duivenvlucht uit Niergnies en de dagfondvlucht Montlucon op het programma de jonge hadden door de weeks nog een oefenvlucht gehad uit Quievrain die zeer slecht kwamen maar met toch weinig verliezen. Op Montlucon gingen er 20 duiven in de mand en scoorden we weer een topnotering op afdelingsniveau een 8e van 2524 duiven en dit met onze 885 wat de laatste jaren voor ons een vaste waarde is op de dagfond ook 2 weken geleden op Issoudun was hij er vroeg bij. Ook op deze vlucht afgelopen zaterdag waren het toch weer de duivinnen die beter naar huis kwamen maar de doffer 885 was hun voor en vloog dan ook de 1e inde club van 143 duiven de eerste in ons CC van 343 duiven en de eerste in SS west van 944 duiven. Net voor de vlucht Montlucon waren de jonge aan de beurt het was de eerste prijsvlucht wat normaal bij ons de ergenisvlucht is en dit omdat ze dan meestal slecht opkomen en blijven vliegen en nu was het niet anders dus elke seconde iss er teveel met het resultaat geen kopprijzen maar het gemiddelde viel nog niet tegen. De vlucht St Vincent stond ook op het programma maar op deze vlucht hebben wij geen duiven ingezet we gaan dit jaar alleen de kortere marathonvluchten doen met beginnend komende zaterdag vanaf Bordeaux waar 4 duiven op zullen meegaan. Komend weekend is het de bedoeling om de jomnge duiven te scheiden en deze op de deur te spelen en ook te beginnen met het verlichten van de jonge duiven zodat ze tot de laatste vlucht een beetje in de pluimen blijven.   

Woensdag 08-07 ik ga maar om de 14 dagen schrijven denk ik want na een goede vlucht komt de andere week een slechte vlucht hahah. Vorige week Fontenay gespeeld en zoals eens beschreven niet onze losplaats en ja hoor weer was het niets te laaat en te weinig prijzen. Afgelopen weekend was het geen best weer waardoor de duiven 2 dagen later zijn gelost vanuit Issoudun 506 km en deze gingen maandag los met veel voor ons ongunstige wind. Gelukig was de vlucht van vorige week vlug vergeten want de duiven kwamen goed af en speelde in de club 1-2-3 met de getekende voorop de 149 onze eerste getekende was onze tweede duif en de 885 de tweede getekende was onze derde duif en de rest kwamen vlot achter elkaar. Deze week gaan we weer eens proberen met de jonge duiven de voorgaande twee keer werden afgelast dus hopelijk gaat het zaterdag wel eens door en dit zal vanuit Menen zijn. Verder staat de midfondvlucht Fontenay op het programma en dan weet ik zeker dat word weer niks.   

Zondag 21-6 na vorige week op Roye met een off day leek het wel ,gingen de duiven deze week naar Melun 314 km maar nu weer voor de punten en moet zeggen toch wel een favoriete losplaats van ons want vorig jaar vlogen we hierop nog een 1e in de afdeling bij de jonge duiven. Na vorige week waren de verwachtingen niet echt hoog maar de duiven stonden er goed op dus was het weer afwachten maar toen ze begonnen te vallen bleek het toch wel dat we bij de vroege zaten maar het viel wel op dat ze vielen met de vleugels plat op het dak maar dit was met meerdere hokken zo hoorde ik achteraf. Toen ik naar het lokaal ging om de duiven af te slaan waren er nog 12 achter van de 41 wat toch wel wat veel was maar later op de dag kwamen er toch nog wat na. In de club speelde we de eerste en de tweede en dat had ik zeker niet verwacht na vorige week maar momenteel vallen de duivinnen wat tegen buiten de vorige jaren. Nu weer gereed maken voor volgende week voor de tweede midfondvlucht uit Fontenay maar dat is zeker niet onze favoriete losplaats dus ik verwacht volgende week niets dus dan kan het altijd meevallen. Ook zijn de opleervluchten begonnen met de jonge duiven maar wij hebben daar nog niet mee meegedaan omdat wij ze zelf nog maar een paar keer hebben weggebracht en ze kwamen eigenlijk super af. Deze week proberen het jonge duivenhok in orde te brengen en te voorzien van vers stro zodat ze kunnen scharrelen en onderling kunnen paren zodat ze gemotiveerd naar de vluchten toe kunnen. Ze geven nogal veel warmte af deze week ben benieuwd of de opleer met de jonge dan nog wel doorgaat.

Zondag 07-06 we hebben gisteren de tweede vitesse vlucht gehad en de duiven kwamen beter af dan de vorige week maar mogelijk ook omdat we toen we bericht kregen om te mogen starten met de duiven dat we gelijk gestopt zijn met het verduisteren van de oude duiven. En om te zeggen we gaan er stevig er tegenaan was er ook niet de drang was er nog niet omdat je ook geen doel had om te spelen want voor de punten werd er niet gespeeld en ook niet voor de poules. Maar nu we het verdere vlucht programma zien komen er zeker nog mooie vluchten aan hoewel het toch nog een te druk programma word. Aankomende zaterdag spelen we Roije 195 km en dat is eigenlijk nog voor training en de week erop gaan we de midfond op waar we ook weer gaan starten voor het spelen van de kampioenschappen en poule's. De jonge duiven op het hok zullen volgende week nog een pokken behandeling krijgen dit gaan we doen nabij het borstbeen. Over een aantal weken beginnen ook weer de opleervluchten van de jonge en daar zullen de vroege jonge naar toe gaan en de latere worden pas op de natour gespeeld. Dit jaar hebben we redelijk wat jonge gekweekt uit andere lijnen waar we hopelijk mee kunnen vlammen deze kwamen veel uit duivinnen van A Bustraan die we daar vorig jaar hebben gehaald via wederzijdse hulp. Komende weken zullen we ook de afdelingen van de jonge onderhanden nemen zodat ze straks kunnen starten vanaf schoon en gezond hok en dit jaar zal ik deze voor de eerste keer ontsmetten met Virkon S en kijken of dat bevalt. Hopelijk worden binnenkort de regels versoepelt dat het weer mogelijk is dat iedereen weer in ons lokaal kan komen om zelf te korven en nadien wat bij te praten want momenteel kan men dit niet en als dit nog zo lang doorgaat zal de duivensport helemaal snel achter uitgaan want voor de meeste is het toch hobby en voor de gezelligheid.  

 

 

        

Last Updated (Tuesday, 21 July 2020 14:27)